Konya’da son bir hafta içerisinde yaşlı bir kadının yerde sürüklenerek çantasındaki 10 lirasının gasp edilmesi ve iki üniversite öğrencisinin de sahte polis numarasıyla zorla 100 lirasının alınması olayı ile ilgili gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlk olay, bir hafta önce önce merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi’nde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Ümmühan Şahin’in (65) yerde sürüklenerek çantasındaki 10 lirasının, bir cep telefonunun ve evinin anahtarlarının gasp edildiği ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı.
İkinci olay ise 2 Kasım günü merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Topraklık Caddesi üzerinde yaşandı. Cadde üzerinde yürüyen üç üniversite öğrencisinin önünü kesen bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp para istedi. Öğrencilerin isteğini reddetmesi üzerine şahıs yanındaki bıçakla gençlerin üzerilerindeki 70 lirayı ve 10 avroyu alarak kaçtı. İki olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdüren polis, yaşlı kadının ve üniversite öğrencilerinin verdiği eşkalin birbirine uyduğunu fark etti. İki olayın yaşandığı yerlerdeki güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polis, olayı uyuşturucu bağımlısı Tayyar Cafer Ö.’nün (25) gerçekleştirdiğini belirledi. Yapılan çalışma neticesinde şüpheli merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle’de yakalanarak gözaltına alındı.
Polisteki sorgusunda uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve krize girdiği için olayları gerçekleştirdiğini belirten Tayyar Cafer Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.