Eskişehir’de "Küspe ihalesi" sebebiyle çıkan silahlı kavgada 2 kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen Hüseyin B.’nin cezası, 35 yıldan 39 yıla çıkarıldı.
Eskişehir’de 21 Eylül 2013 tarihinde Muttalip mevkisinde "küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Karakaş da elinden yaralanmıştı. Olayın ardından kaçan Hüseyin B. ise 38 gün sonra teslim olmuş ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması sonucunda heyet, sanığı 35 yıl hapse mahkum etmişti. Dosyanın avukatlar tarafından temyiz edilmesinin ardından Yargıtay, verilen cezanın yeterli olmadığına kanaat getirerek, yeniden görülmesi için dosyayı mahkemeye göndermişti.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanığın yargılanmasına devam edildi.
Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Hüseyin B. (43), avukatlar ve olayda ölenler ile sanığın yakınları katıldı. Duruşmada konuşan sanık Hüseyin B., kendisini korumak için ateş açtığını belirterek, pişman olduğunu söyledi.
Görülen son duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Hüseyin B.’yi bir önce verdiği 16’şar yıl hapis cezalarını 18’er yıla çıkarırken, yaralamadan verdiği 3 yıl hapis cezasında direndi. Buna göre heyet, bir önce verdiği 35 yıl hapis cezasını 39 yıla çıkardı.