Burdur’un Yeşilova ilçesindeki bir krom madeninde gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitiren 2 işçinin cenazesi, yapılan otopsinin ardından kardeşleri tarafından alındı.
Yeşilova ilçesine bağlı Düden köyündeki 70 metrelik krom madenin 57’nci metresinde gaz sızıntısından etkilenen 34 yaşındaki Engin Özcan ve amcaoğlu 35 yaşındaki Ömer Özcan da yaşamını yitirmiş, 1’i ağır 3 işçide yaralanmıştı. İşçilerin cenazeleri Yeşilova Devlet Hastanesi’nden otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna getirilmişti. İki işçinin cenazesi yapılan otopsilerinin ardından ağabeyleri tarafından alındı. İki işçinin cenazesi ikindi namazının ardından Salda köyünde toprağa verilecek.
EVİNİN BORCUNU ÖDÜYORDU
Evli ve 1 çocuk babası Engin Özcan ağabeyi Süleyman Özcan, kardeşinin madende bin 200 TL’ye çalıştığını ve aldığı evin borcunu ödediğini söyledi. Süleyman Özcan, kardeşinin yaklaşık 8 yıldır madende çalıştığını ve gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.
"KARA DÜZEN ÇALIŞIYORLARDI"
Evli ve 1 çocuk babası Ömer Özcan’ın ağabeyi Mehmet Özcan, 5 yıldır kardeşinin madende çalıştığını kaydederek, “Havalandırma olmadığı için zehirlenme olayı olmuş. Disiplin yok, kara düzen çalışıyorlardı. Kendileri de tehlike var diyorlardı. Güvenlik önlemi hiç yok ben gördüm” dedi.