Elazığ’da defin aracı içerisindeki cansız mankenin içine gizlenen 200 kiloluk eroinin bulunduğu aracın üzerinde firmasının logolarının ve resimlerinin olduğunu belirten Özcan Şahin adlı vatandaş, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Olay, dün Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Van’dan İstanbul’a yüklü miktarda eroin götürüleceği istihbaratını almasıyla başladı. Aracın Bingöl üzerinden Elazığ’a geleceğini öğrenen Narko Timler, kent girişinde operasyon yaptı. Yapılan operasyonda araçta bulunan şüpheliler Y.F. (40) ile M.K. (45) gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada tabut içerisinde cansız kadın manken bulundu. Narkotik köpeğinin tabutun konduğu mermerlere tepki vermesi üzerine polis mermeri kırdı. Mermerlerin altından yarım kiloluk 401 paket eroin çıktı. Net 200 kilo ağırlığında olan eroinin piyasa değerinin 20 milyon lira olduğu öğrenildi.
Uyuşturucu ticareti yapılan aracın önceki sahibi Özcan Şahin (33), bugün Samsun Adliyesi’ne giderek konu hakkında suç duyurusunda bulundu. Uyuşturucu ticaretinde kullanılan aracın satışını 20 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirdiğini belirten Şahin, aracı alan kişilerin acele işlerini bahane ederek satıştan hemen sonra araçtaki firma logolarını çıkartmadan şehirden ayrıldıklarını söyledi. Kendisinin ve firmasının yaşanan olayla hiçbir bağlantısının olmadığını belirten Şahin, firmasına ait logolu aracın bu olaya karıştığı haberini aldığında kendisine şaka yapıldığını sandığını belirtti. Özel Ambulans Servisleri Hizmetleri Şirketi sahibi olan Özcan Şahin, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:
“Bahsi geçen haberdeki cenaze aracı firmamın üzerine kayıtlı olan bir araçtı. Aracın satışı için internete koymuştum. Yaklaşık 4-5 ay araç, satış için internette duruyordu. Yaklaşık 1 ay önce İstanbul’dan aradılar. İstanbul’da olduklarını ve araca talip olduklarını söylediler. Ben de bunun karşılığında aracın ücretini konuştum. Ufakta olsa bir pazarlık yaptık. Anlaştıktan 1 gün sonra Samsun’a geldiler. Sabah 6 gibi otogara geldiler. Gelen kişiyi otogarda ben karşıladım. Saat 9 gibi aracı satın alacak kişiyi otogardan aldım. Aracın satışına engel olacak birkaç işlem vardı. O işlemleri hallettikten sonra aracın satışını yapmak için notere gittik. Aracın satışını verdim. Daha sonra bana çok acil işi olduğunu ve hemen gitmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra da hemen aracı alıp çıktı. Şuan aracın üstünde bulunan resimler firmama ait. Yaşanan bu talihsiz olayın benim firmam ve şahsım ile hiçbir alakası yoktur. O yüzden bununla ilgili olarak savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Şuanda savcılıktan aldığım resmi evraklar da elimde. Noter satış belgeleri elimdedir.”
“ARACIN ÜSTÜNDEKİ FİRMA LOGOLARINI ÇIKARTMAMA FIRSATIM BİLE OLMADI”
Aracın üzerindeki logoları sökmeye fırsatının olmadığını belirten Şahin, “Aracın üzerindeki benim firmamın reklam logolarını sökmek istedim. Onları çıkartmam gerektiğini söyledim. Ancak aracı satın alan şahıs acilen yola çıkması gerektiğini, acil işinin olduğunu söyledi. Bundan dolayı geç kalması halinde aracı almaktan vazgeçeceğini ifade etti. Hemen yakıtını alıp yola çıktı. Aracın üstündeki logo ve resimleri çıkartmak için fırsatım bile olmadı” diye konuştu.
“İLK BAŞTA ŞAKA OLDUĞUNU ZANNETTİM”
Haberi alır almaz kendisine şaka yapıldığını sandığını belirten Şahin, “Bu olaydan bir arkadaşımın beni araması ile haberim oldu. Ben ilk başta şaka olduğunu zannettim. Daha sonra aklıma geldi ve aracın üzerinde resimlerim olduğundan endişe duydum ve en yakın interneti olan bir yere giderek haberlere baktım. Gerçekten de arkadaşımın dediği doğruydu. Aracı tamamen logo ve resimleriyle görünce büyük şok yaşadım. Daha sonra gerekli yerlere telefon açıp logo olan yerlerin kaldırılması gerektiğini söyledim” şeklinde konuştu.