Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, odalarda oluşturulan sera benzeri bölümlerde Hint keneviri yetiştirildiğini tespit etti.
Olay, ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Turgut Mahallesi’nde orman içindeki bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 6 ay önce İstanbul’dan Marmaris’e gelen M.Ö. (40), Ş.A. (48) ve R.I. (42), Turgut Mahallesi’nde ev kiraladılar. Köylüler, şüphelendikleri şahısları jandarmaya ihbar etti. Söz konusu adrese giden Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, odalarda yapay güneş ışığıyla oluşturulmuş sera benzeri bölümlerde, saksılarda yetiştirilmiş 70 adet Hint keneviri kökü ele geçirdi. Jandarma, Hint keneviri yetiştirmek için ısıtıcılar, aydınlatma ışıldakları, nem ayarlayan sensör ve ısı sensörü kullanıldığını da belirledi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar adliyeye sevk edildi. Şahısların, alkol ve Hint kenevirini kullanmak için yetiştirdiklerini, ticaretini yapmadıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, evdeki düzeneklere el konuldu. Alkol ve Hint kenevirleri ise imha edildi.
UYUŞTURUCU BAHÇESİNİ SULARKEN YAKALANDI
Öte yandan, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beldibi Mahallesi Gökbel mevkiindeki ormanlık alana da operasyon düzenledi. Jandarma, dere kenarında Hint keneviri yetiştiren Ö.K.’yı (31), uyuşturucu bahçesini sularken suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede, bahçe içerisinde küçük tüplere ekilmiş 72 adet Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlının, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.