Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde NATO hattından mazot çalan şüpheliler, karşılarında jandarma ekiplerini görünce 7 ton mazot yüklü iki kamyonu bırakıp kaçtı. Jandarma ekipleri kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri görevlileri, Çorlu ile Gelibolu arasında akaryakıt akışını sağlayan hatta basınç azalması olduğunu tespit ederek durumu jandarmaya bildirdi. 17 kilometrelik hat üzerinde inceleme yapan Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsız kelepçe yöntemiyle NATO hattından mazot çeken ve çektikleri mazotları iki ayrı kamyon kasasındaki tankerlere yükleyen kişilerle karşılaştı. NATO hattından mazot çalma girişiminde bulunan şüpheliler, karşılarında jandarmayı görünce araçlarını da bırakarak kayıplara karıştı. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri hattan çekilen iki kamyon kasasındaki mazotu ANT Bölge Başkanlığı yetkililerine teslim ederken, iki kamyona da el koyarak yediemin otoparkına teslim etti. Çalıntı mazot yüklü kamyonların İ.K. ve F.B. adlı kişilere ait olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Çorlu’da daha önce de benzer bir olay meydana gelmiş ve hattın ilçeye bağlı Seymen Mahallesi’nden geçen bölümünden aynı yöntemle hırsızlık yapan kişiler NATO’ya ait mazotu çalarak kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

(Srdar Şahin / İHA)