Mersin merkezli 7 ilde yasa dışı dinlemelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aranan eski İstihbarat Şube Müdürü, SP 3. sıra milletvekili adayı Ali İhsan ile 2 eski istihbaratçı Mersin Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.
1 Haziran tarihinde Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun’da paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlar kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eski İstihbarat Şube Müdürü, SP Mersin 3. sıra milletvekili adayı Ali İhsan Kaya ile eski istihbaratçılar İlyas Avcı ve İlyas Işık, bugün avukatlarıyla birlikte Mersin Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Soruşturma kapsamında aranan zanlılar, adliye önünde önce aileleriyle buluştu ardından gazetecilere açıklama yaptılar.
Eski İstihbarat Müdürü ve SP Mersin 3. sıra milletvekili adayı Ali İhsan Kaya, geçen hafta itibariyle hakkında bir yakalama kararı çıkarıldığını hatırlatarak, "Ben Mersin’de SP’nin milletvekili adayıydım ve seçim çalışmalarını yürütüyordum. Daha önce de açıkladım. Seçimin geçmesini bekledim. Şimdi teslim olmaya geldim. Hakkımızdaki iddiaları öğreneceğiz, gerekli cevapları vereceğiz. Bu konuda korkacak, çekinecek herhangi bir şeyimiz yok. Bir suçumuz, bir sıkıntımız olmadığını biliyoruz. Bundan da eminiz. Korkacak, çekinecek bir şeyimiz olsaydı zaten böyle kendi ayağımızla gelmezdik. Savcılığa çıkacağız, ifademizi vereceğiz. Alnımız açık, yüzümüz ak, sorulan sorulara verecek cevabımız var. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum maalesef birçok ilde de yaşanıyor bazı şeyler. Devletin kurumlarında çöreklenmiş ve çok farklı yerlerde uzantıları olan bir örgütlü yapı ile karşı karşıyayız. İşte bu örgütün yaptığı iftiralar, kumpaslar neticesi bu tür soruşturmalar oluyor. Bizim de hakkımızda iddialar olduğu söylendi. Geldik teslim oluyoruz, ifademizi vereceğiz" dedi.
Zanlılar daha sonra ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte Mersin Adliye binasına gitti.
1 Haziran tarihinde başlatılan operasyon kapsamında 57 kişi gözaltına alınmış, 30 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından salıverilmiş, adliyeye sevk edilen 27 kişiden 5’i tutuklanmıştı.