Ankara’nın Polatlı ilçesinde teröre tepki yürüyüşünde HDP ilçe binasına giren grup, parti tabelasını sökerek, binaya Türk bayrağı astı.
Polatlı teröre tepki için MHP Polatlı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği teröre tepki yürüyüşünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, Ankara Caddesi mevkiindeki HDP Polatlı İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. HDP binası önünde Polis barikatıyla karşılaşan grup polisin uyarısına rağmen HDP binasına yürüyüşünü sürdürdü. Çevreden katılanlarla ile birlikte grup binlerce kişiye ulaştı.
Teröre tepki yürüyüşünde Polis ile grup arasında arbede çıktı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1’inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı. Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı. Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı. Arbede sonrası 4’ü polis olmak üzere 20’ye yakın gösterici ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi de sevk edildi.
Öte yandan, arkadaşı ile Kürtçe konuştuğu için bir genci de linç etmek isteyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Linç edilmek istenen gencin Haymanalı olduğu ve teröre karşı grup ile birlikte yürümek için geldiği öğrenildi.