Gaziantep’te teröre lanet eylemi esnasında karşıt bir grubun da eylem yapması tansiyonu arttırdı. İzinsiz gösteri yapmak isteyen bir gruba polisin müdahalesi sonrası çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada bir polis memuru yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, son günlerde yaşanan terör saldırıları sonrası yürüyüş yapan bir grup ilk önce HDP il binasına yürüyerek Türk Bayrağı asmak istedi. Polisin engellediği grup daha sonra HDP’nin ilçe binalarının bulunduğu mahallelere yürüdü. Vatan Mahallesine gitmek isteyen grubu polis engelledi. Terör olaylarını protesto grubun Vatan Mahallesine doğru ilerlediğini duyan karşıt görüşlü bir gurup Beybahçe Mahallesinde toplandı.
Polis, her iki grubun karşılaşmaması için yoğun çaba harcadı. Terörü protesto etmek için yürüyüş düzenleyen grup daha sonra geri dönerek il merkezine doğru gitti. Diğer grup ise dağılmak istemeyince polis müdahale etti. Grubun içinde bulunan yüzü maskeli bazı kişiler dağılmalarını isteyen polislerin üzerine ateş açtı. Olayda bir polis memuru bacağından yaralandı. Polisler ile yüzü maskeli grup arasında çatışma yaşandı. Yaralı polis memuru Fatih Y. ise polis aracıyla Düztepe Yaşam Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaşanan olay sonrası hastaneye giden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Emniyet Müdürü Erhan Gülveren yaralı polis memuru hakkında bilgi aldı. Mahallede çatışmanın devam ettiği öğrenildi.