Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  yapmış olduğu operasyonlar neticesinde  Ekrem Orhon Mahallesinde ve Fındıklı ilçesinde kaçak sigara ve kaçak içki ele geçirildi.

Ekrem Orhon Mahallesinde Sakarya plakalı bir araç içerisinde yapılan kontrolde; aracın arka koltuklarının üzerinde ve bagaj kısmında poşetler içerisinde muhtelif markalarda TAPDK bandrolü bulunmayan toplamda 18 şişe içki ve muhtelif markalarda 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.



Aracın sürücüsü Gürcistan uyruklu T.T., L.S., ve T.M. isimli şahıs ile  M.K. isimli  şahıslar gerekli adli işlemler yapılarak mahkemeye sevk edilirken şahıslardan L.S tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrollerde ise muhtelif markalarda TAPDK bandrolü bulunmayan toplamda 109 şişe içki ve 2300 paket kaçak sigara ele geçirilirken olayın Gürcistan uyruklu şüphelileri R.M., M.D., R.P., M.D., N.T., V.A., J.M., G.T., isimli şahıslar ile M.Ç. isimli şahıslar gerekli adli işlemlerin yapılmasının ardından sınır dışı edildi.


 
Rize Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan uygulama esnasında şüphelenilen bir araç durdurularak kontrol edilmesi sonucu, araç içerisinde bulunan  E.K. ve B.T. isimli şahıslar ve bahse konu araç içerisinde yapılan aramada beyaz kağıda sarılı vaziyette 7.04 gram esrar ele geçirildi. Şüphelilere “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan işlem yapılırken şüpheliler Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldılar.