Rize’de FETÖ ile bağlantısı bulunmayan bazı öğretmenlerin FETÖ incelemesi ile açığa alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Rize’de yaklaşık 3 ay önce FETÖ soruşturması kapsamında 130’a yakın öğretmen açığa alınarak haklarında inceleme başlatılmıştı. Bu öğretmenlerden 29’u geçtiğimiz günlerde görevlerine geri dönerken, 17 öğretmen geçtiğimiz hafta FETÖ soruşturması kapmasında açığa alındı. Cep telefonlarında özel yazılım bulunduğu iddiası ile açığa alınan öğretmenler hakkında yapılan teknik incelemede öğretmenlerin bir bölümünün cep telefonlarında herhangi bir yazılım bulunmadığı, FETÖ ile de herhangi bir bağlantılarının bulunmadığı ileri sürüldü.

Öğretmenlerden bazılarının hiçbir teknik bulgu olmadan, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şüphe iddiası ile haklarında hazırlanan raporlar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındıkları öğrenilirken, geçtiğimiz hafta açığa alınan öğretmenlerle ilgili hata yapıldığı iddiaları üzerine Rize Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün inceleme başlattığı belirtildi.

Haksız iddialar ile mağdur edildiklerini iddia eden öğretmenler yargı önünde haklarını arayacaklarını ifade ederken, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim camiasında FETÖ soruşturmasını yürüten komisyonlarda FETÖ etkisi üzerinde duruluyor.