Sakarya’nın Arifiye ilçesinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük sonrası Sakarya Adliyesi’nde açılan davaya devam edildi.
Ankara-İstanbul arası çalışan Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) Sapanca-Pamukova durakları arasında köprü vazifesi gören Arifiye istasyonunda 29 Mayıs 2014 tarihinde beton dökme işlemi sırasında iskele çökmüştü. Göçük sonrası enkaz altından yaralı olarak çıkartılan 5 işçi, Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından Sakarya Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya devam edildi. “Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma” suçlamasıyla açılan davaya sanıklar katılmazken, mağdur ve sanık avukatları katıldı.
Bir önceki duruşmada dava dosyası İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek dosyanın iş güvenliği konusunda uzman 3 kişilik bir bilirkişi incelenmesi istenmişti. Mahkeme başkanı bilirkişiden dosyanın aslının ve fiziki raporlarının gelmemesinden dolayı davayı ileri bir tarihe erteledi.