Tehdit altında olduklarını belirten akademisyenler, Peker’in tutuklanmasını ve kendilerine koruma tahsis edilmesini talep etti.
“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 15 akademisyen ile KESK ve Eğitim-Sen üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup Çağlayan’daki İstanbul Adalet sarayı önündeki alanda toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan profesör doktor Beyza Üstün, akademisyenlerin bilim üreten kişiler olduklarını kaydetti.
Üstün, “Bizler bugün bu coğrafyada yaşadığımız saldırılara, savaşa, katliamlara sessiz kalamazdık. Çünkü bizler araştırmacılar, akademisyenler ve bilim üretenler olarak yaşadığımız her alanda araştırmalar yapar, sorunları tespit eder, çözümler üretiriz” dedi.
“PEKER’İN SÖYLEMLERİ NEFRET SUÇUNA TEŞVİKTİR”
Sedat Peker’in akademisyenlere ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Üstün, “Daha önce hüküm giymiş, organize bir suç örgütünün üyesi olan bir kişi, söylemlerini nefret suçuna teşvike kadar götürdü. Bugün bir grup arkadaş olarak buraya kadar geldik. Önce bu organize suç örgütünün kimliği olan Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Buna devam edeceğiz” diye konuştu.
“BİZ BARIŞ İSTİYORUZ”
“Bu coğrafyada savaşı yükseltenler, nefret söylemini büyütenler, linçe teşvik edenler mutlaka bizim izlenimimiz içinde suç duyurusuna maruz kalacaklardır ve hesabını soracağız” diyen Üstün, “Kendisi özgür olmak isteyen, yaşamında herkesin özgür olması gerektiğini savunan bütün halklara da bizimle bu dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz. Biz barış istiyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkesin yaşam özgürlüğünü istiyoruz. Bunu önleyen herkes hakkında suç duyurusunda bulunmaya kararlıyız” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Grup daha sonra suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunmak üzere adliyeye giriş yaptı. Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde Peker hakkında “hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından cezalandırılması istendi.
“TEHDİT ALTINDAYIZ KORUMA İSTİYORUZ”
Sedat Peker’in tutuklanması  ve gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında dava açılması talep eden akademisyenler, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek kendilerine koruma tahsis edilmesini istediler.
“AKAN KANLARINIZLA DUŞ ALACAĞIZ”
Sedat Peker, bildiriyi imzalayan akademisyenler hakkında kaleme aldığı yazı, “Sizlerinde sinirlerini bozduğunu zannettiğim, Bin 100 tane sözde aydının imzaladığı, PKK’ ya açık destek anlamına gelen bildiriyi anlayabilmek için gerçekten kendimce çok uğraş verdim (Ancak ne yazık ki bir türlü anlayamadım)” şeklinde başlamıştı. Peker yazısını, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!!! Bir umuttur yaşamak” şeklinde sonlandırmıştı.