Kahramanmaraş’ta ailesiyle birlikte baraj gölü etrafında piknik yapan bir kişi, serinlemek için girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Onikişubat İlçesi Kılavuzlu Mahallesi Kılavuzlu Barajı Taşköprü mevkiinde ailesiyle birlikte pikniğe gelen 46 yaşında Mehmet Ceylan, serinlemek için baraj gölüne girdi. Bir süre baraj gölünde yüzen Mehmet Ceylan, bir anda suda kayboldu. Suda gözden kaybolan Ceylan’ı bulamayan aile durumu jandarma ve polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen yetkililer, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ceylan ailesi, ekipler gelene kadar cep telefonunun ışıklarıyla arama yaptı ama sonuç alamadı.
İhbarın yapılmasının ardından Adana’da eğitimde olan Kahramanmaraş İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi, olay yerine geldi. Olay yerinde arama yapan dalgıçlar kısa sürede Mehmet Ceylan’ın cansız bedenine ulaştı. Ceylan’ı olay yerinde hayata döndürme çalışmaları sonuç vermedi. Mehmet Ceylan’ın cansız bedeni otopsi için KSÜ Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı.
Mehmet Ceylan’ın ölüm haberiyle yıkılan ailesi, sinir krizi geçirdi. Ceylan’ın evli, 3 çocuk babası ve 4 torun dedesi olduğu öğrenildi.