Sivas’ta yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre, 25 yolcu yaralandı.
Kaza, saat 08.30 sıralarında Sivas-Ankara karayolu Halimin Hanı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Sivas’ın Zara ilçesine gitmekte olan Nahit Yurtseven idaresindeki 58 TF 048 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün uyuması nedeniyle yol ortasındaki bariyerlere çarptıktan sonra şarampole devrildi. Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada yolcu otobüsünde bulunan 52 yolcu ve 3 mürettebattan 25’i yaralandı. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Yıldızeli ve Sivas’ta bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sürücü Yurtseven’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza sonrası Sivas Valisi Alim Barut, olay yerine gelerek yetkililerden kaza hakkında bilgi aldı. Barut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul’dan Zara’ya giden yolcu otobüsünün sürücünün uyuması nedeniyle şarampole devrildiğini söyledi. Kazada ölen yolcunun olmadığını belirten Barut, yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.
Kaza sonrası şarampole devrilen yolcu otobüsü bulunduğu yerden vinç yardımıyla kaldırıldı. Bu sırada otobüsün içerisinde bulunan yolcuların eşyaları jandarma ve AFAD ekiplerinin yardımıyla otobüsünün içerisinde çıkartıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.