Antalya’nın Kemer ilçesi’ndeki bir otelin plajında 14 yaşında çocuğun kullandığı jet ski kontrolden çıkınca hızını alamayıp kumsala sürüklendi. Plajda büyük panik yaşanmasına neden olan kazada biri 2 yaşında çocuk, 2 Rus turist yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelin sahilinde bulunan su sporları işletmesine ait bir jet ski, öğle saatlerinde 14 yaşındaki H.Y.’a kiralandı. Sahilden 50 metre kadar uzakta bulunduğu belirtilen jet ski’nin kontrolünü kaybeden 14 yaşındaki H.Y. aracın üzerinden düştü. Jet ski sürücüsünün mutlaka kullanması gereken ve sürücü düştüğünde aracın ilerlemesini engelleyen "Emniyet Kordonu" adı verilen aparatın henüz bilinmeyen bir nedenle devreye girmemesi sonucu hızla hareketine devam eden Jet Ski, bitişikteki otelin sahilinde karaya çıktı.
Kıyıda oynayan 2 yaşındaki Muina Maxhuni yi başından yaralayan Jet Ski, plastik şezlonglara ve bazı gölgeliklere zarar verdikten sonra yaklaşık 50 metre ileride durabildi. Otel görevlilerinin uyarısıyla büyük bir facianın önüne geçilirken, kaçmayı başaramayan 60 yaşındaki Nadezda Kovalchuk kol ve bacağından yaralandı.
Olay yerine gelen Kemer Özel Yaşam Hastanesi sağlık ekibi tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Nadezda Kovalchuk Kemer’de tedavi edilerek bir süre gözlem altında tutulup taburcu edildi. Başından yaralanan ve ilk anlarda şuuru yerinde olmayan 2 yaşındaki Mira Maxhuni Özel Yaşam hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı. Olayla ilgili Kemer Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, küçük yaştaki sürücü ve su sporları işletmeci ve yetkilileri Tekirova Karakolu’na çağrılarak ifadelerine başvuruldu.
Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’ndan gelen görevliler de olayla ilgili rapor hazırlamak üzere inceleme yaptı.
Jandarma karakolunda ifadesi alınan şüpheliler, Adliye’ye sevk edildi.