Tire teröre karşı tek yürek oldu. Teröre Lanet ve Şehitlere Sahip Çıkma Eylemi Ortak Platformu’nun düzenlediği protesto yürüyüşüne 6 bin kişi katıldı.
İzmir’in Tire ilçesi, teröre karşı tek yürek oldu. 6 bini aşkın Tireli vatandaş, Teröre Lanet ve Şehitlere Sahip Çıkma Eylemi Ortak Platformu’nun düzenlediği protesto yürüyüşünde bölücü PKK terör örgütüne lanet yağdırdı. AK Parti, CHP, MHP, DP, ADD, Esnaf, Ziraat ve Ticaret Odaları, Süt Kooperatifi, Tire Kültür Derneği, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları ile Teira Riders Motosiklet Grubu’nun oluşturduğu ortak platformun çağrısı ilçede yankı buldu. Türk Bayraklarıyla donatılan ilçede gün boyu hummalı hazırlıklar yapıldı. 20.30’da Şehitler Parkı önünde toplanan binlerce vatandaş, İstasyon caddesi boyunca “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne yürüdü. Korteje, evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Şehitler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.
TERÖRE LANET YAĞDI
Teröre Lanet ve Şehitlere Sahip Çıkma Eylemi Ortak Platformu’nun basın açıklamasını ise Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük okudu. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi. “Yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımızda 30 yıldan buyana halkın birlikte barış içinde yaşama iradesi yok sayılarak, bölünme senaryoları yazılıyor. Eli kanlı terör örgütü PKK, yine kalleşçe yöntemler ile kaos ortamı yaratmak için her gün vatan evlatlarımızı şehit etmektedir. Öncelikle vatanımızın birliği ve beraberliği için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin, gencecik fidanlar devrilmesin. Ülkemizde barış ve kardeşlik hakim olsun. Tasması dış güçlerin elinde olan terör örgütü ülkemizi kaos ortamına sürükleyip, kardeşi kardeşi kırdırtmaya çalışmaktadır. Bu süreçte en önemli görev, başta siyasi mekanizmalar olmak üzere biz sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Teröre karşı kararlı bir beraberlik sergilenmesi gerekmektedir. Atatürk ve aziz Türk Milleti’nin büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyetimizi yıkmaya dünyadaki hiçbir terör örgütünün gücünün yetmeyeceğini, birlik ve beraberlik içinde tüm dünyaya ilan ediyoruz. Türkiye’nin üniter yapısını ve ulusal bütünlüğünü hedefleyen ayrılıkçı teröre karşı barış içinde bir arada yaşamak için birey ve kurumların hep birlikte mücadele etme çağrısını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Farklı düşünsek de, söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır.”
HDP’Yİ PROTESTO ETTİLER
Mitingin ardından, HDP Tire İlçe Merkezi önünde toplanan bir grup, PKK aleyhine sloganlar attı. İlçe binasına girmek isteyen gruba Çevik Kuvvet polisleri biber gazıyla müdahale etti. Öfkesi bir türlü dinmeyen kalabalık parti binasının camlarını attıkları taşlarla kırdıktan sonra HDP ilçe merkezine Türk Bayrağı astı, parti tabelasını indirdi. Olaylar emniyet güçlerinin çabalarıyla büyümeden önlendi.