Bahçelievler’de özel bir üniversitede okuyan yabancı uyruklu iki genç, kaldıkları eve gelen silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Gençlerin Dubai’deki iş adamı babasından 30 bin dolar fidye isteyen zanlılar, polis ile bir AVM’de dolaylı müzakere ayarladı. Parayı alıp rehineleri teslim etmeye gelen iki kadın şüpheli o esnada polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Operasyon anı ve rehinelerin kavuşması kameralara yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi günü Bahçelievler Şirinevler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre özel bir üniversitede Sanayi Mühendisliği okuduğu öğrenilen 4 gencin evine akşam saatlerinde silahlı şahıslar geldi. Gençlere silah doğrultan şahıslar, içlerinden Suriyeli uyruklu Mahmut Al Ahmet (20) ile Mısır uyruklu Abdelrahman Ali’yi (19) kaçırdı.

DUBAİ’DEKİ BABASINDAN 30 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Zanlılar ardından El Ahmet’in Dubai’de tekstilcilik yapan babası Muhammed Al Ahmed’i telefon ile arayarak 30 bin dolar fidye istedi. Bunun üzerine baba Türkiye’deki diğer oğlunu arayarak polis ekiplerine ihbarda bulunmasını istedi. Polis ekiplerine giden Alalou Ahmed, durumu anlattıktan sonra dosya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine iletildi. Ardından zanlılarla başlayan müzakereler Dubai’den İstanbul’a taşındı. Şüphelilerle dolaylı müzakereye giren Rehine Kurtarma ve Müzakere timi, bir AVM’de istenilen parayı vereceklerini söyleyerek rehinelerin getirilmesini istedi.

AVM’DE REHİNE OPERASYONU

Anlaşmanın sağlanmasının ardından önceki gün rehinelerle birlikte Bahçevlievler’deki bir AVM’ye gelen iki kadından biri Ahmed’in oturduğu masaya gelip parayı aldıktan sonra diğer şüpheli kadın da rehineyi getirdi. O esnada olayı takip eden tim, zanlıları suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Rehinelerde bu sayede kurtarılmış oldu. Operasyon anı ve rehinelerin kurtarılması güvenlik kamerasına yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde rehineler ailelerine kavuşurken, şüpheliler Hanın Hejazı (35) ve Faırouz Ahmad Hamdan (30) işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(Doğan Can Cesur/İHA)