İzmir’in Urla ilçesinde, sokağa ve evlerin bahçesine atılan zehre bulanmış tavuk parçasını yiyen 11 kedi ve 5 köpek telef oldu.
Dün gece yarısı, Urla İskele Atatürk Mahallesi Gazeteciler Sitesi civarında, sokakta ve bazı evlerin bahçelerinde köpek ve kedi leşleri bulundu. Yapılan araştırmada sokağa ve evlerin bahçelerine bırakılan zehre bulanmış tavuk parçalarını yiyen 11 kedi ve 5 köpeğin telef olduğu anlaşıldı. Öte yandan, 2 köpeğin veterinerde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Hayvan katliamlarından sonra evlerinin önüne kadar bırakılan zehre bulanmış tavuklara isyan eden mahalleli, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
BİR AY ÖNCE YİNE YAPMIŞLARDI
Yaklaşık bir ay önce yine, Atatürk Mahallesi Gazeteciler Sitesi yakınında bulunan çocuk parkında, 5 köpek ve 4 kedinin leşleri bulunmuş, yapılan araştırmada çocuk parkında leğene ve çevresine bırakılan zehirli tavuk parçalarını yiyen kedi ve köpeklerin öldüğü anlaşılmıştı. Bu olaydan 3 gün sonra ise Altundaş Mahallesi Babacan mevkiinde, 3 kedi ve 2 köpek leşi bulunmuştu.
"YARIN BİR ÇOCUK ÖLSE NE OLACAK"
Urla Hayvan Hakları Hareketi kurucusu olan esnaf Ender Ülger, "Hayvanlar dakikalarca çırpına çırpına can verdi. Sokaklardan kedi köpek cesetleri topladık. Bunların içinde hamile olanlar bile vardı. Biz 30 - 35 yıldır hayvanlarla beraber yaşıyoruz ama dün gece yarısı gördüğümüz manzaraya bizlerin bile yürekleri dayanamadı. Hayvan ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Canlıları yok edecek kadar bozuk psikoloji içindeki bu insan müsveddeleri bizlerin, çocukların arasında dolaşıyor. Bu işin peşini suçlular bulununcaya kadar bırakmayacağız. Yarın bu zehre bulanmış tavuktan bir çocuk ölecek ama iş işten geçmiş olacak" dedi.