Rize Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada  ekiplerin Rize genelinde yapmış olduğu operasyonlarda, uyuşturucu satan ve kullanan 3 kişi, esrar maddesi, kaçak sigara, içki ve ruhsatsız 1 adet silah ele geçirildi. 

 Rize Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Gündoğdu mevkiinde 08 plakalı bir araç içerisinde yapılan kontrolde 4,15 gr. Ve 0.36 gr. esrar maddesi ile araç içerisinde bulunan E.G., E.A., O.A. isimli şahıslara  “Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan adli işlem yapılmıştır.

Ülkeye kaçak yollarla sokulmuş TAPDK bandrolü bulunmayan muhtelif markalarda toplam 2046 paket kaçak sigara ve 64 şişe kaçak içki ele geçirilmiş olup, olayın şüphelileri A.G., N.P. ve D.G. isimli Gürcistan Uyruklu şahıslar polis tarafından gözaltına alınmış, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılmıştır.

Ayrıca Camiönü Mahallesinde yapılan kontrollerde 61 plakalı bir araç içerisinde 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait bir adet şarjör ele geçirilmiştir. Olayın şüphelisi C.T. isimli şahsa gerekli adli işlemlerin yapıldığı belirtildi.