Kanada’nın Burnaby şehrinde 13-22 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonasında Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından hakem olarak görevlendirilen Aydınlı Güler Gençtürkoğlu, The Best Female Referee (En İyi Bayan Hakem) seçildi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Taekwondo Antrenörü olarak görev yapan Güler Gençtürkoğlu, spor hayatında birçok Avrupa ve Türkiye dereceleri elde ettr. Nazilli’de başarılı sporcular yetiştiren Güler Gençtürkoğlu, Taekwondo’da uluslar arası düzenlenen şampiyonalarda hakem olarak görevlendiriliyor. Son olarak Kanada’da düzenlenen Gençler Taekwondo Dünya Şampiyonasında başarılı maçlar yöneten Güler Gençtürkoğlu “Dünyanın En İyi Taekwondo Hakemi” seçilerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Dünyanın En İyi Güreş Hakeminden, Dünyanın En İyi Bayan Taekwondo Hakemine Tebrik
Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Uluslar arası güreş karşılaşmalarında yıllarca hakemlik yapan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, 2009 yılında Danimarka’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki müsabakalarda gösterdiği başarılı yönetim nedeniyle FILA tarafından “Altın Düdük” ödülüne layık görülmüştü. Yaklaşık 23 yıl güreş hakemliği yapan Bekir Çeker Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmesinin ardından faal olarak hakemliği zirvede bıraktı.

İl Müdürü Bekir Çeker “Uluslararası Taekwondo Hakemi ve kurumumuzun Taekwondo Antrenörü Güler Gençtürkoğlu’nu canı gönülden tebrik ediyorum. Yıllar önce bende bu duyguları yaşamıştım. Ülkemize ve Aydın’a kazandırdığı bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Aydın ili olarak başarılarımız sadece sporcularımızla sınırlı değildir. Milli takımda görev yapan antrenörlerimiz ve uluslar arası şampiyonaları yöneten hakemlerimizle de başarılar elde etmekteyiz” dedi.
(MB-S)