Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ‘İftira ve şantaj ile örgütlü bir şekilde suç işleme kastı’ ithamları ile Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu adına Av. Ali İhsan Aktimur tarafından yapılan başvuru ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu, Ali S., Ahmet O., Naci Ş., Salih D. ve Ekrem B. hakkında suç duyurusunda bulundu. Aktimur tarafından yapılan suç duyurusunda; “Müvekkil A. Deniz Atabay halen Didim Belediye başkanlığı görevini yürüten ve çevresinde dürüstlüğü ve çalışkanlığı le tanınan bir kişiliktir. Salih Bankoğlu da Didim Belediye başkanlığı görevini yürütmekte olup, kendisi de aynı Belediye başkanı gibi dürüst ve çalışkan bir kişiliktir. Malum olduğu üzere ülkemiz çok hassas ve tehlikeli günlerden geçmekte olup 15.07.2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün kalkışması neticesinde büyük bir badire atlatmış neyse ki demokrasi ve milletimiz bu kalkışmaya gereken cevabı vermiştir. Ancak bu bulanık ve puslu havadan yararlanmak isteyen bir takım şer odakları bunu fırsata çevirmek amacıyla olur olmadık ithamlarla kamu idarecilerine ve devlet görevlilerine zarar vermek ve onları görevden aldırmak üzere kurgu ve organizasyonlar içerisinde birtakım oluşumlar içerisindedir. Özellikle kişisel menfaatlerini gerçekleştirmek amacıyla bu kişiler çeşitli tertipler ve organizasyonlar düzenlemekte ve kamu görevlilerinin huzur ve sakinlik içinde görev yapmalarına engel olmakta bir anlamda kamu hizmetini sekteye uğratmaktadırlar. Yukarıda izah ettiğimiz durumun bir benzeri Didim ilçe sınırları dışından organize olarak 25.11.2016 tarihinde Söke’den başlayan ve görüntülerden tespit edebildiğimiz kadarı ile başını Celal Kılıçdaroğlu, Ali S., Ahmet O., Naci Ş., Salih D. ve Ekrem B.’nin çektiği çıkar ve şer odağı kişiler ülkedeki karışıklıktan istifade ederek kendi parasal menfaatlerini gerçekleştirmek niyetindedirler. Bu kişiler açık ve net bir şekilde asılsız ihbarlarla hem adliyeyi hem de Belediyenin iş yapmasını engellemeye çalışmakta olup bunu organize bir şekilde suç şebekesi olarak planlamaktadırlar. Bu duruma ait planlamanın yapıldığı yerde çekilen fotoğraflar dilekçe ekimizde yer almaktadır.”
ŞÜPHELİLER ZATEN YARGILANIYOR
30.03.2014 tarihinden bugüne Didim ilçesinde dürüst belediyeciliğin timsali olan, hukuka ve kanunlara sonuna kadar riayet eden bir belediye ve onun yöneticileri hakkında seçimlerden bu yana menfaat odaklarının yürütmüş olduğu karalama, şantaj, iftira ve hakaret dolu birçok konu Didim adliyesi kayıtlarında mevcut olup tüm bu olaylar ve kirli ilişkilere ilişkin kayıtlar savcılık ve mahkemelerde mevcuttur diyen Aktimur; “Bunlardan en önemli bazı dosyalar; şüphelilerden Ahmet O.’ın sanık olarak adının geçtiği dosya olan ve halen derdest olan Didim 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/326 E. sayılı dosyası ayrıca Didim 3. ACM’nin 2014/755 E. - 2016/170 K sayılı dosyada da şüpheli konumunda yer almıştır. Didim 1 ACM 2016/326 E. sayılı dosyada diğer bir sanık olan ve belediye başkanı ile bir meclis üyesinin iş yârinin kurşunlanması olayının da asli faili olarak yargılanan Osman T.O.’nuın Facebook paylaşımlarında da yukarıda saydığımız şüpheliler yer almaktadır. Bahsettiğimiz dava Didim 3. ACM 2016/326 E. sayılı dosyası, Şüpheli Ekrem B.’nin sanık olarak adının geçtiği Didim 3. ACM 2015/541 E. - 2016/350 K., 2015/195 E.- 2015/508 K sayılı dosyası, halen devam eden 2016/5133 hazırlık soruşturması, şüphelilerden Salih D.’in adının geçtiği 2015/199 E. - 2015/671 sayılı dosyası gibi şüphelilere ait birden çok dosya bulunmaktadır. Sayın savcılığın yapacağı basit bir sorgulama ile bu kişilere ve diğer şüphelilere ait birden fazla çeşitli suçlardan soruşturma ve kovuşturma yapıldığını da tespit etmesi mümkündür.”
‘GÖREV YAPMALARI ENGELLENMEKTEDİR’
Olaylar hep üçüncü kişiler eliyle ve çok çeşitli araçlar kullanılarak yapılmakta, yürütülen soruşturma ve kovuşturmaları etkilemek amacıyla mesnetsiz ve asılsız suç duyuruları yapıldığını söyleyen Av. Ali İhsan Aktimur; “Belediye yöneticileri olan müvekkillerin fotoğraflarını sosyal medya da dahil olmak üzere ulu orta her yerde göstererek hedef yapılmakta ve asılsız iftiralarla iş yapmalarının Didim’e ve halka hizmet etmeleri engellenmektedir. Bu kişiler yüzünden müvekkiller asıl görevlerini yapmaları neredeyse imkansız hale gelmektedir. Sayın savcılığın fotoğraflar ve videolardaki ilgili şahıslar hakkında ayrıca bu dilekçe kapsamında bildirdiğimiz dosyalarda dikkate alınmak kaydıyla tüm sanıklar hakkında örgütlü ve planlı bir şekilde Didim Belediyesini ve yöneticilerini yıpratmaya, karalamaya ve iftiralara yönelik suçlardan dolayı gerekli yasal takibatın yapılmasını müvekkiller adına arz ve talep ederiz” ifadeleri yer aldı.
(HÇ-MB-Y)