Aydın Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine’deki çok amaçlı salon kompleksinin temeline ilk harcı coşkulu bir törenle bıraktı.

Efelerin zeybek gösterileri eşliğinde gerçekleşen temel atma törenine, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Çineli vatandaş katıldı.

Törende konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, büyükşehir statüsünün ardından, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Çine’de talep ettikleri her yatırımı hayata geçirdiklerini kaydederek, “Yerel seçimlerin ardından bizim Aydındaki hükümetimiz büyükşehir belediyesi oldu.Topuklu Efemiz ne istediysek anında yerine getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
Konuşmasına hayatını kaybeden devlet adamı İsmet Sezgin’e Allahtan rahmet dileyerek başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz yerel seçimlerde çok değerli Çine Belediye Başkanımız Salih Başkanla beraber, Çine’ye tarihinde görmediği yatırımları getireceğimize, size söz vermiştik. İşte yine bir yatırımla sizlerin karşısındayız. Bugün sizlerin bizden talep ettiği çok amaçlı salonumuzun temelini atıyoruz. 300 kişilik kapalı, 500 kişilik açık, çok amaçlı salon, fuaye alanı ve 60 araçlık otoparkı ile 15 Haziran’da tarihinde hizmetinizde olacaktır. Bu tesis 3 Milyon 473 bin TL’ye mal olacak” şeklinde konuştu.

ASKİ ve Fen İşleri olarak Çine’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Çerçioğlu, “ASKİ olarak Çine’ye bugüne kadar 12 Milyon Liralık yatırım yaptık. 48 bin 646 metre içme suyu,17 bin 200 metre kanalizasyon,6 bin 836 metrede yağmur suyu hattı yaptık.Seferler Mahallesinde içme suyu arıtma tesisimiz hizmete girmiştir.Camızağılı,Çaltı,Kuruköy ve Cumalı mahallelerimizde arıtma tesislerimizin yapımı devam etmektedir. En kısa sürede tamamlanacaktır.2017 yılında ASKİ olarak yatırımlarımızı iki katına çıkartacağız , çalışmalarımız tam gaz gitmektedir.Fen İşleri olarak sıcak asfalt ve parke kaplama 120 kilometre yeni yol yaptık. Sizlerle beraber açılışını yaptığımız Çine Sosyal ve Spor Tesisini, Kalabak Köprüsü ve yeni İtfaiye Binasını hizmetinize sunduk.Yeni Otobüs Terminalimizin açılışını da 2017’nin Şubat ayında yapacağız“ dedi.

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer’in , Çine için bir dediğini iki etmediklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi Çinelilerin emrindedir. Çine halkı ister büyükşehir yapar. Ne diyoruz, Nazan etme ne olur çalış seninde olur.Meyveli ağacı taşlarlar,Nikah Salonu ve Kültür Merkezi tesisimizi yapacağız. Biz meyve verdikçe, biz hizmet ettikçe bunlar bize iftira atıyorlar.Atalarımız, bu iftira atan insanlara ne dermiş ; Çalıkakıcı.Bunlar Aydın’a, güzel Çinemize yaptığımız hizmeti hazmedemeyenler.Ben bu çalı kakıcılara , kem gözlülere diyorum ki;Gıybet etmeyi bırakın.Salih Başkanım, bütün yaptığımız hizmet binalarının üstüne bir nazar boncuğu asınki, güzel Çinemize nazar değmesin” şeklinde konuştu.

Başkan Çerçioğlu, temel atma töreninde hazır bulunan din görevlisinden de nazar duası okumasını istedi.