Efeler Belediyesi ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye etti.
Engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla sık sık engellilerin yüzünü güldüren Efeler Belediyesi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 5 adet akülü, 5 adet normal tekerlekli sandalye ve iki çift koltuk değneyi hediye etti. Törende konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Efeler Belediyesi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Özakcan, "Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımız için Uğur Mumcu ve Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Parklarımızda şarj üniteleri koyduk. Akülü araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan rahatça kendileri şarj edebilen engelli vatandaşlarımız bu uygulamadan oldukça memnun kaldılar. 2016-2017 Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da malzeme, ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçlarını da belediye olarak karşıladık. Takımımız da şampiyona için gittikleri Varna’dan Balkan Şampiyonu olarak geri dönerek bizleri sevindirdiler. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz, onları daha mutlu huzurlu kılmak için Efeler Belediyesi olarak engelliler günü kapsamında engelli arkadaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamaktan dolayı mutlu olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.
Başkan Özakcan konuşmasının ardından belediyeye iletilen talepler doğrultusunda 5 akülü, 5 normal tekerlekli sandalye ve 2 adet koltuk değneyini ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara hediye etti.