Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Botanik Parkta incelemelerde bulundu. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek tören ile açılışı gerçekleştirilecek Botanik Park’ı son hali ile kontrol eden Alıcık, “Nazilli yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. Hayırlı olsun” dedi.

Yıldıztepe mahallesi Adnan Menderes Parkı batısında, Menderes Anadolu Lisesi güneyinde kalan 3830 metrekarelik alan üzerine, içinde en az 200 çeşit bitkinin yer aldığı Botanik Park’ın yapımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan Parkta son hazırlıklar yapılırken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık park içerisinde gezerek incelemelerde bulundu.

200 çeşit bitki türünün dikildiği park içerisinde açıklama yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “42 çeşit ürünün bir arada yetişebildiği Nazilli ve çevresinde içinde her çeşit bitki barındırabilecek olan botanik parkımızın projelendirilmesindeki amaçlarından biri de Nazilli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının çoğaltılması ve Nazilli’nin her yönü ile çehresinin değiştirilmesi ve güzelleştirilmesidir. 3830 m2 alan üzerine oluşturduğumuz yeni botanik parkımızda doğal görünümlü süs havuzu, pergola, kamelya, oturma ekipmanları ve en az 200 çeşit bitki türünü bünyesinde barındırıyor. Parkımızda görsel güzelliğinin yanı sıra değişik bitki türleri ile öğretici bir görevde üstlenecek. Bu parkımız hayata geçirmekteki temel amaçlarımızın başında çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza nadir görülen bitki türlerini yerinde göstermektir. Bir diğer taraftan da Belediyemiz temel ilkeleri arasında yer alan kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak amacıyla çok farklı bir konsept uygulanan bu park örnek bir park olacak. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, parkımızın şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.