Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye’nin tek canlı hayvan fuarı olan Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı’nın Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine katıldı. GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Kuşadası Belediyesi’nin de katkı sağladığı Anadolu Expo 3. Canlı Süt, Besi, Çiftlik Hayvanları ve Ekipmanları, Sistemleri ve Yem İhtisas Fuarı Kuşadası’nda başladı. Fuarın açılışına Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, İncirliova Belediye Başkanı Ümmet Akın, Haykoop Türkiye Hayvancılık Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, GTHB Hayvancılık Genel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Burhan Demirok, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı ve gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcileri katıldı.
Açılışta töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı’nın Kuşadası için çok önemli bir olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Dönem dönem ithal etmek zorunda kaldığımız hayvan ve hayvan ürünlerinin yetiştirilmesi konusunda ülkemizin güçlü bir potansiyeli olduğu gerçeğini unutmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl tarım ve hayvancılık konusunda alınan kararlar, Bakanlık tarafından ciddiye alınarak önemli destekler sağlandı. Umuyorum ki önümüzde ki dönemde de Bakanlık bu konuda ciddi önlemler alarak sektöre desteğini arttıracaktır. Biz Kuşadası Belediyesi olarak ülkemizin ileriye gitmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün burada bulunan protokol üyelerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı, gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerini bir araya getiriyor. 127 firmanın katıldığı ve Çine Belediyesi’nin onur konuğu olarak yer aldığı Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde 4. Ulusal Süt Zirvesi de gerçekleşecek. Büyük ve küçükbaş ırkların yanı sıra çiftlik ekipmanları ile yeni teknolojilerin görücüye çıkacağı fuar 6 Kasım’da sona erecek.
Fuar kapsamında Türkiye’de ilk kez açık artırma ile canlı hayvan satışı gerçekleştirilecek. Fuarda sergilenecek olan dişi ve süt buzağıları, süt sığırları, düveler, küçükbaş koyun ve keçiler yapılacak açık artırma ile yeni sahiplerini bulacak. Öte yandan Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı kapsamında Aydın Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Çine Belediyesi tarafından düzenlenecek "En Verimli Besi Sığırı Yarışması" ile "Damızlık Koyun Keçi Güzellik Yarışması’ nda" jüriler bölgenin en güzel nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları arasında seçim yapacak.