Mübadele zamanında muhacirlerle beraber Didim’e gelen ve yerleşen Rumelili Romanların önde gelen isimleri Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı ziyaret etti.
Ziyarette Belediyede taşeron olarak çalışan roman işçilerin çalıştırılma sürecinin devam ettirilmesi ve Kovela Limanına yapılacak ilk adım anıtı konusu görüşüldü.
Didim’de Yoranlıların ardından mübadele zamanında ilçeye gelen Rumelili romanların torunları da Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı makamında ziyaret edip, güncel konuları ve sorunlarını dile getirdi. Başkan Atabay’a CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Meclis Üyesi Ali Çağlar ve Celalettin Erol eşlik etti.
İlçeye ilk yerleşen Roman vatandaşların torunları olarak yapılan hizmetlerden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, özelleştirilen temizlik işleri müdürlüğünde bir çok roman vatandaşın çalıştığını, kış döneminde işten çıkarmaların yaşanacağını dile getirip, bunun asgari düzeyde olması ve özellikle ihtiyaç sahibi olanlara yönelik bir çalışma yapılması konusunu dile getirdiler. Roman vatandaşlar Kovela Limanın yapılacak ilk adım anıtının kendileri açısından da önemli olduğunu belirtip, Başkan Atabay’ın gösterdiği duyarlılık için teşekkür ettiler.
Başkan Atabay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, özelleştirme çalıştırılan işçilere yönelik talebe duyarsız kalmayacağını ifade etti. Kovela Limanına yapılacak ilk adım anıtını önemsediklerini ve Didim’e ilk gelenlerin torunları için anlamlı olduğunu ifade edip, bu konuda en kısa sürede adım atılacağını söyledi.