Söke Belediyesi tarafından yürütülen Kemalpaşa Mahallesi Projesi yeni bir ivme kazandı. Uzbek Konağı’nın restorasyonu ile adından yine söz ettiren Tarihi Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında tarih yeniden canlanıyor.

Tarihi Kentler Birliği tarafından özel jüri ödülü ile taçlandırılan proje ile Kemalpaşa Mahallesi, bundan sonraki aşamada turizme kazandırılmayı bekliyor. Canlandırma Projesi ile yeni bir adım atılan Kemalpaşa Mahallesi çalışmalarında ısrarcı olduklarını söyleyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, projenin tamamlanmasıyla ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kemalpaşa Mahallesi’nin Söke’nin çekirdek mahallelerinden biri olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “2001 yılında kentsel sit alanı ilan edilmesinden sonra Söke Belediyesi tarafından başlatılan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına kendi dönemimizde de daha fazla ağırlık vererek çalışmaların devamı konusunda ısrarcı olduk. Tarihi Kentler Birliği’nin yarışmasında büyük ödül olan Jüri Özel Ödülü’nü almaya layık görüldü. Bu hak kazanmanın sebebi daha önce başlatılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili personelin eğitimi, ki bu AB Projesi kapsamında gerçekleştirilmişti. Bu ödüle layık görülmenin ana sebebi de bizim dönemimizde Uzbek Konağı’nın restorasyon çalışmalarının tamamının bu eğitimde yer alan elemanların katkılarıyla yapılmış olması. Bundan sonra Kemalpaşa Mahallesinde bu türlü restorasyon çalışmalarının artarak devam ettiğini göreceğiz. Kamulaştırma, sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Amacımız Kemalpaşa Mahallesi’ni hep örnek gösterilen Safranbolu, Beypazarı veya Odunpazarı gibi yapmak. Bu binalara işlevsellik de kazandırabilirsek kentimize ekonomik anlamda da katkı sağlamış olacağız. Turizm anlamında büyük katkıları olacak. Projenin başlangıcından bu güne emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
(LT-MB-Y)