Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 4 Aralık’a kadar sürecek olan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Kuşadası’nda başladı. Ümit-Genç kategorisinde mücadele eden sporcular ilk madalyalarına kavuştu.

17-21 yaş arası 1600 sporcunun katıldığı Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası düzenlenen ilk müsabakalarla başladı. Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde tatamiye çıkan 14 Yaş Balkan Şampiyonu Enes Özdemir ilk kez katıldığı Ümitler Final Müsabakasında Muhammet Yılmaz’ı 4-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olmaya hak kazanırken, 2016 yılının başlarında Kocaeli’de Ümit-Bayan ferdi kata (hayali dövüş) Türkiye üçüncüsü olan Keyda Nur Çolak çıktığı final müsabakasında Sinem Gül Duman’ı 5-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Dereceye giren sporcular madalyalarını Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın elinden aldı.

Bu arada, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye Karate Şampiyonası öncesi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Ardından ise Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan’ın katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.