Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Nazilli Devlet Hastanesi’nde yapılan hasta kurtarma tatbikatı aslını aratmadı.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer (KBRN) ve yangın tatbikatı yapıldı. Hastanede yapılan geniş kapsamlı tatbikata UMKE’den 45, AFAD’dan 10, NAKUT’dan 5 ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden de 15 olmak üzere toplam 75 personel katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü AFED ve UMKE Sorumlusu İsmail Çelebi, yaptığı açıklamada; “Tatbikatımızın amacı İl sabit Afet planı kapsamında gündemimizde yer alan son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak. Yangını ve kimyasalla ilgili KBRN vakalarını bir arada işlemeyi öngördük. İtfaiyecilerimiz tatbikat gereği trafoda patlama sonrası çıkan yangından etkilenen ve yaralanan hastaları hastanenin çatı katından itfaiyecilerimiz ile AFAD ekibimiz iple iniş sistemi ile indirdiler. Diğer 16 yaralımızı ise UMKE ekiplerimiz ilk müdahalelerini yaptıktan sonra tıpbi uç noktaya ötürdüler. KBRN vakasında da ekiplerimiz kimyasal vakalara maruz kalan hastalarımıza da müdahale edip hastanemizin kurulu ve çalışır vaziyette olan dekomantasyon ünitesine sevkini gerçekleştirip burada yıkama işlemleri yapıldıktan sonra karantinaya alınmış olan servislere nakledildiler” dedi.