Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ve Didim Glee Club amatör tiyatro grubunun okullar yararına sahneledikleri “Aladdin” adlı komedi tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.
Oyundan elde edilecek gelir öğrencilerin için hazırlanacak trafik eğitim projesinde kullanılacak.
Didim’de yerleşik olarak yaşayan yabancılar öğrenciler yararına oyun sahneledi. 2 gün boyunca Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde sahnelenen oyun ücretli olarak sunuldu. Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ve Didim Glee Club Amatör tiyatro grubunca hazırlanan Lee Mcgowan’ın yönettiği, senaryosunu Jenny Scott’ın yazdığı "Aladdin" adlı komedi tiyatro gösterisini Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Turan Kaya, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Oyunun sponsoru ve İşadamı Dilaver Demir ile çok sayıda yabancı vatandaş izledi.
Dünyaca bilinen "Aladdin’in sihirli lambasından esinlenerek hazırlanan komedi, Çin’de gerçekleşen komik olayları anlatıyor. 2 perdelik oyunda zaman zaman seyircilerinde tepkiler verdikleri görüldü.
Oyunla ilgili bilgiler veren Oyunun yönetmeni Lee Mcgowan oyuna 4 ay boyunca hazırlandıklarını ve 22 kişinin görev aldığını belirterek 2 gün oynanan oyundan elde edilen geliri öğrencilere yararına hazırlanan trafik eğitim projesinden kullanılacağını dile getirdi.
Didim Kent Konseyi sorumlusu Şebnem Öz Tezel ise 4. oyunu oynadıklarını ve her yıl sosyal amaçlı bir oyun oynadıklarını ifade ederek “Bu yıl amacımız okullar yararına ve okullardaki trafik eğitimiyle ilgili farkındalık yaratmak; bununla ilgili projemiz var. Buradan gelen gelirle bunu uygulayacağız. İlgiden de memnunuz; oyunu izleyenlerde memnun.”diye konuştu.