Başta, ABD ve Avrupa’nın çoğunluk ülkeleri, siyonist İsrail ve bu ülkeler için çalışan bir kısım makam hastası, saltanat sevdalısı sözde Müslüman liderler, (Örnek; Mısır) İslam ülkeleri ve Müslüman düşmanı istihbaratçılar, ajanlar, emperyalist, siyonistler, şeytanlaşmış katil sahte Müslüman örgütler İslam dünyasını parçalamak ve İslam dünyası coğrafyalarına hâkim olmak için, yıllardır kurguladıkları ve son 20 yıldır hayata geçirdikleri Müslümanları çoluk, çocuk, yaşlı demeden katleden, hain, kalleşçe zulümlerini artırarak, İslam devletlerini ele geçirme ve parçalama ve de İslam dini terör diniymiş imajını dünyaya yayamaya çalışıyorlar.



 İslam ülkeleri ve Müslümanlarının yıllardır maruz kaldığı bu adaletsizliklere ve zulümlere karşı en çok sesini çıkaran ve hakkı savunan Müslüman lider bizim Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dır. İki millet bir devlet olan, kardeş ülke, Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı Sn. İlham Aliyev’de Dünya yüzünde her geçen gün büyük bir artış gösteren İslam düşmanlığına karşı 2017 yılını "İslami Dayanışma Yılı" ilan etmesi önemli bir gelişme ve dayanışma hareketini başlatmış oldu. İnşallah sonuçları da çok verimli ve hayırlı olur. Dünyadaki tüm İslam ülkelerinin, tek kalp, tek yürek hareket etmelerine vesile olur.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "İslam dünyasını birleştirmek için çalışacağız. İslam dünyası için en büyük tehlike de yine İslam dünyasından geliyor. Bizi bölüp, parçalamak isteyenler, aramıza nifak tohumları saçmak isteyenler hedeflerine ulaşmamalıdır. Dini değerlerine sadık ülkeler ve insanlar olarak,  işgal durumunu hiçbir zaman kabullenmeyeceğiz. O nedenle daha fazla da geç kalmadan, 2017 yılının, İslami Dayanışma Yılı olarak çalışmalarımızı başlatmış olacağız. O nedenle, Bakü'de bu yıl düzenlenecek olan 4. İslami Dayanışma Oyunları büyük önem taşımaktadır. “açıklamalarında bulundu.  2017 yılı İslam’ı Dayanışma yılı çalışmalarından dolayı, kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. İlham Aliyev’i dualarımla birlikte kutluyorum. Ve bu çok önemli hayırlı düşüncesini hemen hayata geçirmeye başlatıp, İslam ülkelerinin en çok ihtiyaç duyduğu bu dayanışma çalışmalarında kendilerine muvaffakiyetler diliyorum.