Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası tanıtım ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve engelleri beraber hareket ederek aşmayı yaşam kültürü haline getirmeyi hedefleyen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası tanıtım ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik proje tanıtım filmi sunumu ile başladı. Türkiye Beyazay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur " Türkiye Beyaz Ay Derneği’nin başlattığı Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleştirilen engelleri beraber hareket ederek aşmayı yaşam kültürü haline getirmeyi hedefleyen “Aşmak İçin Hareket” projesinin tüm katılımcılarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Beyaz Ay Derneği olmak üzere bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını hatırlamak, azim ve gayretleri neticesinde elde ettikleri başarılarının farkına varmak sadece bir güne sığmayacak kadar önemlidir. Sanatta, sporda, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında yani hayatın tüm alanlarında göstermiş oldukları gayret takdire şayandır. Bu gayretlerinizin karşısında hem hükümetimiz hem de yerel yönetimler olarak bizler kayıtsız kalamazdık. Son yıllarda ülkemizde ulaşım, eğitim, sosyal yaşam ve istihdamda dünyaya örnek olacak bir atılım dönemine tanıklık ettik. Kamuda ve özel sektörde istihdamın arttırılmasından, sağlık hizmetlerine kadar birçok önemli düzenlemeler yapılmıştır. İnanıyoruz ki bu gelişim seyri hayata pozitif bakma açısından hepimiz için önemli bir etken olacaktır" dedi.

286 adet tekerlekli ve akülü sandalye dağıttık
Toplum olarak herkesin üzerine düşen görevler bulunduğuna dikkat çeken Başkan Uğur " Bir engelli kardeşimiz ile karşılaştığımızda nasıl davranmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Fiziki engelin değil asıl kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Hiçbir vatandaşımız kendisini çaresiz hissetmemeli. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde 20 binin üzerinde bulunan engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri, başarılı olabilmeleri için; farkındalık, bilinçlendirme, eğitim, istihdam, aile seminerleri, ulaşım, spor gibi geniş bir yelpazede hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Büyükşehir Belediyemiz Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü olarak 2016 yılı içerisinde toplam 484 engelli kardeşimizi evlerinde ziyaret ettik. Ailelerine bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunarak maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Yine ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin ettik. Göreve geldiğimiz günden bugüne 286 adet tekerlekli ve akülü sandalye, 30 adet Beyaz Baston dağıtımı gerçekleştirdik. Toplu taşıma araçlarımızı tüm vatandaşlarımızın kullanımı açısından uygun hale getirdik. Şehir içi ulaşımda kolaylık sağladık. Aynı zamanda cadde ve sokaklarımız olmak üzere, şehrimizi her bir vatandaşımız için uygun hale getirerek sosyal hayata katılımlarını arttırmak için çalışmalar yapmaktayız. Aynı şekilde engelli kardeşlerimize yönelik bocce sahamızın ve yine 20 yaş üstü kardeşlerimize TOKİ’de hizmet verecek mesleki eğitim merkezi ve spor sahasının donatımını gerçekleştirdik. "Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübümüz” olmak üzere engel tanımayan tüm vatandaşlarımızın her daim destekçisi olmaya devam edeceğimizi buradan ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Dünya Engelliler Günü için bir araya geldiğimiz programın toplumsal duyarlılığın ve sorumluluğun artmasına vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Devlet olarak sizin yanınızdayız
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinliği düzenleyen Beyazay Derneğine teşekkür ederek sözlerine başlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı " Burada öncelikle engelli kardeşlerimizin anne babalarına yakınlarına seslenmek istiyorum. İşinizin zor olduğunu güç olduğunu sürdürülebilirliğinin gerçekten zahmetli olduğunu biliyoruz. Devlet olarak sizin yanınızdayız. Sizde biliyorsunuz ki son 10 -15 yıldır engelli kardeşlerimize devletimizin, hükümetimizin sunduğu imkanlar, hak ettikleri imkanlar biraz gecikmeyle son 10 yıldır sunulmaya sizlere ulaştırılmaya gayret ediliyor. Ola ki bilemediğimiz, ulaşamadığımız gözümüzden kaçan kardeşlerimiz olursa başta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz olmak üzere valiliğimize tüm kamu kurum ve kuruluşlarına kime ulaşabiliyorsanız jandarmaya polise bu kardeşlerimizi bize bildirin, eksikliklerini hemen tamamlayalım. Bakıma muhtaç engelli veya her hangi bir müşkül durumu var ise mutlaka haberimiz olsun. Biz sizlerin özellikle anne babalar için söylüyorum gücünüzü moralinizi yükseltmek adına yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizleri ben ve eşim çok sık şekilde ziyaret edip en azından moralinizi yükseltmek için gayret edeceğiz. Maddi imkanlar yada bakanlığımızın devletimizin sunmuş olduğu imkanlarla ilgili zaten biliyorsunuz bunların devamını sürekliliğini sağlamak bizim görevimiz. Beyazay derneğine bu anlamlı buluşmayı yaptırdığı için, böyle güzel bir kampanyayı başlattığı için siz sevgili kardeşlerimizle engelleri tanımayarak, kabul etmeyerek sporla buluşturduğu için tekrar huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Allah sizlere güç kuvvet sağlık versin, inşallah hep birlikte herkesle aynı düzeyde bu ülkede aynı şartlar altında yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından etkinlik başarılı sporculara ödül verilmesiyle sonlandı.