Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BTT’ye bağlı sözleşmeli olarak Ayvalık-Altınova arasında çalışan dolmuş şoförleri dertli.
BTT söz verdiği halde kendilerine taşıyın dediği 65 yaş kartlı yolcuların paralarını ödemediği, yaz aylarında verilen yol fiyatı zammının da geri çekilmesi üzerine bu geceden itibaren kontak kapatıyor. Altınova BTT Minibüs Kooperatifi Başkanı Sabahattin Şirin, “Ben dahil arkadaşlarım boğazına kadar borçluyuz. Kısacası bıçak kemiğe dayandı, mazot borcu, vergiler, kredilerimiz, taksitlerimizi ödeyemez hale geldik. Yaz aylarında bize verilen komik zammı dahi geri çektiler. En azından BTT kış sezonu bizde komisyon almamalı. Bu gece kontak kapatıyoruz. Anlaşma sağlanana kadar da seferlere çıkmayacağız” dedi.
Ayvalık’ın tanınmış taksicilerinden ve Altınova BTT’de de ulaşım aracı bulunan Hasan Güve ise; “Altınova ile Ayvalık arası 16 kilometredir. Bir araç Ayvalık ile Altınova arasında gidip geldiğinde 32 kilometre mesafe kat ediyor. Ayvalık’ta en uzun güzergahı biz kullanıyoruz. Bu güzergahta gidip-gelirken her defasında zarar ediyoruz. Mazota gelen zammın hadi hesabı yok. 4 yıldan bu yana aynı fiyata yolcu taşıyoruz. Büyükşehir’den istediğimiz zammı alıncaya kadar kontak kapatma eylemimiz sürecektir. Bu konuda geri adım da atmayacağız” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar her iki tarafa da öfkeli
Konuyla ilgili bazı vatandaşlar, Altınova-Ayvalık arasında ulaşımı sağlayan araçlardan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin komisyon almaması gerektiğini belirtirken, bazı vatandaşlar da Altınova BTT sürücülerinin sözleşmeyi imzalarken bu günleri düşünmesi gerektiğini savunarak, “ Şimdi BTT İle bir an önce anlaşmalarını bekliyoruz burada biz sahilde oturanlarla, Ayvalık ile Altınova’daki okullarda eğitim gören öğrenciler ceza çekmesinler” diye konuştular.