Bölgesel Amatör Lig, 9. Grupta geçtiğimiz hafta karşılaştığı Soma Spor’u sahasında 2-1 mağlup ederek, 1 maç eksiği olan Turgutluspor’u liderlikten eden Ayvalıkgücü Belediyespor da, Teknik Direktör Erman Güraçar ile yardımcısı Mustafa Şen’in istifa etmesinin ardından harekete geçen kırmızı-beyazlı takımın taraftar grubu Ayvalıklı 10’lardan Güraçar’ın bu kararından vazgeçmesi çağrısında bulunuldu.
Bu kapsamda; önceki akşam yaklaşık 30 kişilik taraftar grubu ile meşaleler yakarak Ayvalıkgücü Belediyespor’u sosyal tesislerinde ziyaret eden Ayvalıklı 10’lar Gurubu, hem liderlik koltuğuna oturan kırmızı-beyazlı futbolcuları kutladı hem de onlara moral dopinginde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini açıklayan Teknik Direktör Erman Güraçar ve yardımcısı Mustafa Şen’den aldıkları bu kararı bir kez daha gözden geçirmelerini isteyen Ayvalıklı 10’lar Grubu’nun bu çağrısına Güraçar’ın sıcak bakması taraftarları mutlu etti.
Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan kırmızı-beyazlı takımın taraftar grubunun sözcüleri Deniz Dalkılınç ile İlker Anaz, geçtiğimiz sezon 3. Ligden şanssızlıklar başta olmak üzere ekonomik olumsuzluklar nedeniyle düşen Ayvalıkgücü Belediyespor’un BAL ligindeki tek hedefinin lig sonunda şampiyon olarak yeniden profesyonel lige dönmek olduğunu hatırlattılar.
Sezon başından bu yana gerek iç saha gerekse deplasmanlarda kırmızı-beyazlı takımın son derece büyük bir uyum yakaladığını kaydeden Dalkılınç ve Anaz, “Erman hoca gerçekten zor olanı başararak, kısıtlı ekonomik imkanlara rağmen takımda birlik ve beraberliği sağlayarak, Ayvalıkgücü Belediyespor’u tam bir aile ortamına kavuşturdu. Bu yüzden de tam da liderlik koltuğunu yakalamışken istifa kararı alarak bu aile ortamının yok olmasını istemiyoruz. Bu yüzden de başarılı teknik direktörümüzün yeniden görevine dönmesini arzu ediyoruz” diye konuştular.
Ayvalıklı 10’lar Grubu’nun sözcüleri Deniz Dalkılınç ve İlker Anaz yaptıkları açıklamada, kırmızı-beyazlı takımın taraftarlarının da bundan sonraki maçlarda tribünlerde ki yerlerini alarak Ayvalıkgücü Belediyespor’u desteklemelerini de istemeyi ihmal etmediler.