Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze dersleri artık Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde de yapılacak.
Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüz yüze dersler, öğrencilerin başarılarına büyük katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra öğrenciler ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabiliyor. Bu derslerde bir araya gelen açıköğretim öğrencileri üniversite ortamını yaşama imkânı elde ediyor.
Bandırma Açıköğretimde Yüz Yüze Ders Verilecek 9 İlçeden Biri Oldu
Açıköğretim yüz yüze dersler tüm illerde ve Bandırma ile birlikte 9 ilçede olmak üzere, toplam 96 merkezde yapılacak. Ders yapılacak ilçeler arasında başta Bandırma olmak üzere Alanya, Biga, Çorlu, Elbistan, Fethiye, İnegöl, İskenderun ve Polatlı yer alıyor. Bandırma’da yüz yüze dersler Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde yapılacak. Yüz yüze öğretimi yapılan derslerin hangileri olacağına Fakülte Yönetim Kurulları karar veriyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde verilecek dersler ise; Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, İngilizce I, Mikro İktisat, İstatistik I, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim I, Arapça I, Arapça III olarak belirlendi.
Yüz yüze dersler için güz dönemi dersleri 22 Ekim 2016 tarihinde başlayıp 13 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Bahar dönemi dersleri ise 11 Mart 2017 tarihinde başlayıp 26 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek.
Öğrenciler yüz yüze derslerin yapılacağı bina ve derslikleri, derslerin gün ve saatini, derslerin başlangıcından bir hafta önce bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan “Yüz Yüze Öğretim Hizmetleri” bölümünü inceleyerek öğrenebilecek. Yüz yüze dersler resmi tatil günleri dışında hafta sonu ve hafta içi akşamları olmak üzere ara vermeksizin sürecek. Öğrenciler, yüz yüze derslere öğrenci kimliklerini göstererek ücretsiz katılabilecekler.