Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BASAF) 3 üyesinin tarafından oluşturulan "İS" adlı projenin Slayt Show gösterimi ve Fotoğraf sergisi Mehmet Emin Tan Fotoğraf kitaplığında çok sayıda davetli ve BASAF üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Ömer Ersevinç, Murat Sözver ve Ayşegül Görücü Aslan tarafından yapılan "İS" adlı projenin Slayt Show gösterimi ve Fotoğraf sergisi Mehmet Emin Tan Fotoğraf kitaplığında çok sayıda davetli ve BASAF üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Sergi açılışı BASAF Başkanı Bahar Özmen tarafından yapıldı. Özmen üyelerinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ’’Geçmişte birçok üyemizin sergisini burada açtık ve açmaya devam edeceğiz Projeleri destekliyoruz’’ dedi.
Ömer Ersevinç, Murat Sözver ve Ayşegül Görücü Aslan projeleri ’’İS’’ hakkında yaptıkları ortak açıklamada Balıkesir il merkezinin yakın periferinde yoğun bir “odun kömürü" üretimini fark ettiklerini belirterek "BASAF üyesi üç kişi bir araya gelerek Torluk, Torak diye de bilinen bu konuyu belgesel tarzda fotoğraflamaya karar verdik. Bir yıllık plan yaparak 2015 Ağustos ayında çekimlere başladık. Yakım için ağaç kesimleri, Orman İşletmelerinin izni ve kontrolüyle yapılmaktadır. Bu alanlarda kesimler yapılmakta odunlar traktörlerle yakım alanlarına taşınmaktadır. Bu sektörde çalışanların hemen hepsi ailece çalışıyor, Kundaktaki bebekten, seksen yaşındaki nine ve dedeler bu alanlardaki çadırlarda yaşıyorlar. Çadırlar ile Torluklar aynı alanlardalar. Çadırların bir köşesi duş almak,bir köşesi mutfak olarak kullanılmakta Büyük bir bölümü ise yemek yemek,oturmak sohbet etmek ve yatmak için kullanıyorlar. Oyun alanları torluk olan çocuklar ,taşıma sistemi ile okullara gidiyorlar. Çalışma alanları ile yaşam alanları tamamen iç içedir. Projemizi hayata geçirdiğimizde Torak işi yapan insanlarla tanışıp sohbet ettik, çadırlarına misafir olduk , yemeklerini yedik çaylarını içtik. Şehir yaşamlarında kopan insan ilişkilerini ve biten sohbetleri burada yeniden bulduk. Çok mutlu olduk. “İS” sergimizin oluşmasında, zor iş koşullarında bize izin veren bu misafirperver insanlara çok teşekkür ediyoruz"şeklinde konuştu.
30 fotoğraftan oluşan sergi, 21 Aralık tarihine kadar (BASAF) Mehmet Emin Tan Kitaplığı İbrahim Zaman sergi salonunda sergilenecek.