Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanılan sel afetinin ardından ilçe genelinde selin izlerinin silinmesine yönelik çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda önceki gün Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra BASKİ Ayvalık Müdürü İskender Çavdar, Çamlık Mahallesi sınırları içinde bulunan Laka Deresi’nde süren çalışmaları yerinde incelediler.
Laka Deresi’ndeki temizleme ve ıslah çalışmaları sırasında dere kenarındaki mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Gençer; mahalle sakinlerinin kanalizasyon şebekesi ile ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetlerin de BASKİ Müdürü Fikret Çavdar’a direkt olarak iletilmesine de vesile oldu.
Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen BASKİ Ayvalık Müdürü Çavdar’a dereye akan kanalizasyon sorunun çözülmesi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını bildiren Beleidye Başkanı Gençer yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz şu an derede derinleştirme çalışmalarını sürdürüyor ve daha sonra BASKİ ile koordineli bir şekilde çevredeki yolların düzenlemesini yapacağız. Bu çalışmalarla eş zamanlı olarak, beton köprülerimizi yıkıp yöreye uygun köprüleri de ekleyeceğiz” dedi.
Başkan Gençer ve Çavdar daha sonra Paşa Limanı çevresinde de incelemelerde bulunmayı da ihmal etmedi.