Körfezin en büyük zeytin üreticilerinden bir tanesi olan Burhaniye Belediyesi, kendi ismi ile satışa sunduğu zeytinyağlarını, Antalya’da yapılan Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) görücüye çıkardı.
Büyükşehir yasası ile birlikte Köy Muhtarlıklarından Burhaniye Belediyesine geçen zeytinliklerden elde edilen zeytinyağlarını markalaştıran Burhaniye Belediyesi, ambalajlı zeytinyağlarını YÖREX’te tanıtımını ve satışını yapıyor.
Belediye güvencesi ile “Sofralarınıza Sızıyoruz” diyerek 1 yıl önce yola çıkan Burhaniye Belediyesi, zeytinyağlarını altın madalya ile de taçlandırarak kalitesini ortaya koydu. 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında 5 gün sürecek Yöresel Ürünler Fuarında da yerini alan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları katılımcılar tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor.
Burhaniye Belediyesi tarafından zeytinyağının aromasının yüksek olması için erken hasat edilen zeytinlerden elde edilen, erken hasat, soğuk sıkım, sızma zeytinyağları Antalya’da büyük ilgi görüyor. Fuara tanıtım için katılan Burhaniye Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü ilgiden memnun olduklarını söylerlerken Burhaniye Belediyesi’nin zeytinyağlarının yanı sıra Belediyenin zeytinyağı sabunlarını da tanıttıklarını belirttiler.