Balıkesir’in Havran İlçesinde Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı 77. Ölüm Yıl dönümde kabri başında dualar ile anıldı.
Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın mezarı başında yapılan törenlerde konuşan Havran Kaymakamı Yasin Öztürk “Çanakkale Savaşlarında kaldırdığı 276 kiloluk bomba ile düşman gemisini batıran savaşın seyrini değiştiren Kahramanımız Koca Seyit’i ve diğer şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetler anıyoruz” dedi. Yasin Öztürk “Seyit Onbaşı’nın ölüm yıl dönümü aynı zamanda benim adıma dört buçuk yıldır görev yaptığım Havran’dan görevimin sona ermesine denk geldi. Düzce Akçakoca İlçesine Kaymakam olarak tayin oldum. Birlikte çalıştığım Belediye Başkanlarımız Daire Müdürlerimiz Sivil Toplum Temsilcilerimiz ben hakkımı sizlere helal ediyorum sizlerde hakkınızı helal edin” diyerek helallik istedi. Kaymakam Yasin Öztürk’ün konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.
Kocaseyit merkez Camide okunan Mevlidi Şerif sonrası Havran Belediyesi tarafından lokma hayrı yapıldı. Programın ikinci bölümü Seyit Onbaşı’nın kabri başında ve anı müze ziyareti ile devam etti. Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından yapılan dua ile birlikte protokol üyeleri ve öğrenciler kabrin üzerine karanfil bıraktı. Kaymakam Yasin Öztürk Anıt Müzedeki anı defterine duygu ve düşüncelerini ifade eden yazı yazdıktan sonra program sona erdi.
Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit Mahallesinde düzenlenen anma törenlerine Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran Emniyet Müdürü İsmail Tur, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve Kocaseyit Mahalle sakinleri katıldı.