Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde zumba eğitmenleri Özlem Yörük ve Gülden Kanık tarafından organize edilen etkinlikte engelliler moral depoladı.
Dursunbey’de Belediyesi Sosyal Tesislerinde Zumba eğitmenliği yapan Zin Özlem Yörük ve Gülden Kanık’ın organize ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği Ülkenin dört bir yanından İlçeye gelen Zumba eğitmenlerini Dursunbey ve Gönenli engelli vatandaşlarla buluşturdu. Dursunbey Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Faruk Gürsoy, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile binlerce vatandaş katıldı.
Saat 18.00’de başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlarken Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve belediye Başkanı Ramazan Bahçavan günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yaptılar. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan duygusal bir şiir ile başldığı konuşmasının ardından yine duygu yüklü bir konuşma yaptı. Kendi abisinin de doğuştan engelli bir birey olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan onunla yaşadığı anıları da duygulu bir ifade ile anlattı. Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbey Belediyesi, Bursa Dursunbeyliler Derneği ve Dursunbeyli İş Adamları tarafından alınan Akülü Sandalyeler engelli bireylere protokol tarafından verildi. Yoğun bir duygu selinin yaşandığı gecede daha sonra engeli kendilerinden kaldıran özel vatandaşlar zumba gösterisi yaptı. Gecede engelli bir çocuğun Annesine yazdığı şiir de okunurken bu şiir katılımcıların gözyaşlarını tutamamasına sebep oldu. Programın ilerleyen saatlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Zinlere ve protokole madalyaları takdim edildi.
Geç saatlere dek süren programda Dursunbeyli Engel Tanımayan sporcu Ali Erdoğan’da inanımaz bir gösteriye imza attı. Katılımcıların soluksuz izlediği gösterinin ardından ise zumba Eğitmenleri gösterileri ile engelli bireylere hem moral aşıladılar hem de unutulmaz bir akşam yaşattılar.