Edremit Halk Eğitimi Merkezi (EHEM) kalitenin daha da arttırılması ve her kesime daha etkin ve daha nitelikli bir eğitim hizmeti verilmesi amacıyla toplandı.
Yılmaz Akpınar Anadolu Meslek Lisesi’nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmial Damar’ın başkanlığındaki düzenlenen toplantıya, 65’i öğretmen ve usta öğretici, memurlar olmak üzere 70 personel katıldı.
Amaçlarının kurumu, devleti en iyi şekilde temsil ederek hizmet üretebilmek olduğunu bildiren merkez müdürü İsmail Damar, “Aynı amaca yönelmiş, ortak özlemleri ve beklentileri olan ilçemizde önemli bir misyon üstlenmiş eğitim kurumu olarak birlikte ortak kaygılarımızı özlemlerimizi ve beklentilerimiz dile getirmek hem işi doğru yapmak, hem de doğru işi yapmak adına siz değerli eğitimcilerle birlikte olmak son derece güzel bir duygu. Toplantıda dile getirdiğimiz hususların hayata geçirilmesi, verilen eğitimlerde edinilen bilgilerin uygulamaya geçirilmesi ve bilgilerimiz yenilenmesi sön derece anlamlı ve önemlidir.” dedi.
İdari merkezinin Alemizade hizmet binamıza taşındığını söyleyen EHEM Müdürü İsmail Damar, “Daha etkin bir hizmet vermenin gayretiyle hizmet üretiyoruz. Kamu kurumlarımız, belediyemiz, okullarımız, dernek ve odalarımız, özel sektörümüzün tahsis ettiği alanlarda yaşlı bakım ve huzur evlerinde açılan eğitimlerde halkımızın güveni ve teveccühü bizleri memnun ediyor. Onların güvenine layık olabilmek EHEM’e yakışan bir hizmet üretebilmek yegâne gayemiz. 1 Ekim 2016 tarihinden bu yana açılan 189 kurs ve 67 Seminerde 5 bin civarında kursiyere eğitim hizmeti veriliyor ve gelen talepler doğrultusunda kurslarımız açılmaya devam ediyor “şeklinde konuştu.
Toplantıda, mevzuat, protokol kuralları ve meslek etiği eğitim ihtiyaçlarını belirleme çalışmaları, kurs sonu işlemleri, kurs dışı etkinlikleri, sergi, şenlik gezi gibi faaliyetler, özlük işleri, SGK iş ve işlemleri, iş güvenliği ve uygulamalarda dikkat edilecek hususlar ele alındı.
. Eğitim toplantısında 140 bini aşkın bir nüfusa sahip ilçenin tamamında gelen eğitim hizmeti taleplerine cevap vermek üzere çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.
EHEM’de halen okuma-yazma kursu ve sınavlarından, giyim, iğne oyası gibi, nakıştan, el sanatlarına, aşçılıktan hasta kabul elemanına, yaşlı bakımından giyim kurslarına, bir çok sanattan spora, resimden müziğe, halk oyunlarına, Kuran-ı Kerim okumadan, dil kurslarına, bilgisayar kurslarından, üniversiteye hazırlığa, KPSS sınavlarına hazırlık kurslarına kadar bir çok meslek edindirme kursları, çok geniş bir yelpazede günde üç vardiya olarak açılan kurslarda her yaş gurubundan binlerce kişiye eğitim hizmeti veriliyor. Bu arada toplantı sonunda, 15 Temmuz ihanet girişimi ve şehitlerimiz anısına hazırlanan belgesel film izlendi.