Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Hacı Bektaş’ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’nin düzenlediği aşure hayrına katıldı ve burada Altıeylül İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne Cemevi yapılacağını müjdeledi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Balıkesir merkeze Cemevi yapılacağı müjdesini verdi. Hacı Bektaş’ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’nde konuşma yapan Başkan Kafaoğlu daha önceden planlanan ve programında olan Cemevi yeriyle ilgili sözü verince salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı. Başkan Kafaoğlu Cemevi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yapılacağını duyurdu. Başta Dernek Başkanı Akay Aşkın olmak üzere dernek üyeleri ve salonda bulunan vatandaşlar Başkan Kafaoğlu’na teşekkür etti.
Aşure hayrında konuşan Başkan Kafaoğlu, "Çok değerli canlar hepinizi sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, aşure etkinliğinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dernek yetkililerini de her sene geleneksel hale getirdikleri, değerlerimize sahip çıktıkları ve üstün gayretleri için teşekkür ediyorum. Muharrem ayı çok önemli bir ay. Hicri yılbaşının ilk ayı, muharremin 10’unda da islam aleminin bu zamana kadar yaşamadığı peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 71 ehlibeyt Kerbela’da susuz bırakıldı, işkenceler yapıldı ve şehit edildi. Niçin; hırs ve iktidar için. Hırslar ve kinlerin neler yaptırabildiğini Kerbela’da gördük. Bundan sonra Kerbela’da gözyaşı ve kan yaşamamalıyız. Bizim sevgi iklimi, barış iklimini yayıp kardeşliği ilelebet devam ettirmeliyiz. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Alevisiyle, Sünnüsüyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Türküyle ve Abazasıyla biz bir olmalıyız. Gelin Canlar bir olalım, iri olalım ve hep beraber Türkiye olalım” dedi.
Başkan Kafaoğlu konuşmasının devamında Cemevi inşaatı ve yeri hakkında bilgi vererek, “Şehir merkezinde Cemevi yok. Kırsal mahallelerde var, merkezde yok ve bu büyük bir eksiklik. Seçildiğim günden bu yana konunun takipçisiyim. Şehir merkezinde Cemevi yeri ayırdık, buranın Cemevi olarak inşa edilmesi ve burada cenaze, hayır ve ibadetlerin yapılmasını istiyoruz. Buradan müjdeyi paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5 binlik planlar yapılıyor, teknik ekip plan ve projeleri incelediler. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Cemevi, sosyal ve kültürel tesis için 4 veya 5 dönüm yer talebinde bulunduk. Plana bakıldı ve Gazi Osman Paşa’da Cemevi için yer ayrıldı. Önümüzdeki ay önce Büyükşehir Belediyesi’nden daha sonra Altıeylül Belediye Meclisi’nden yer ile ilgili kararı geçireceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren inşaat başlayacak. Biz de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim felsefemizde hizmetlerin merkezinde hep insan var. İnsanların mutluluğu bizim için önemli. İnsanların mutlu olacağı her projenin altına imza atarım. Gönüller bir olduğu müddetçe aşamayacağımız engel yok” diye konuştu.