Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sefaköy ve Toygar mahallelerinin ardından şimdi de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Yeni Mahalle’nin 10 yıldır çözülemeyen yol sorununu çözdü.
Yol ve ulaşım sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmak için göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını sürdüren Balıkesir’in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi’de kimse çamura basmayacak" diyerek verdiği sözleri yerine getiriyor. İlk olarak Sefaköy ve Toygar Mahallesi’nin yol sorununu çözen Yılmaz, şimdi de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yıllardır ulaşım ve yol sorunu yaşayan Yeni Mahalle’nin üst kesimlerindeki 35 bin metrekarelik alana kilit parke taşı döşüyor.
Bu zamana kadar hem merkez hem kırsal olmak üzere 500 bin metrekareden fazla parke taşı, 100 bin tondan fazla asfalt sererek yaşam kalitesi yüksek mahalleler oluşturmak için Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Dünyanın şehircilik anlayışına uygun, modern bir şehir planlıyoruz" dedi.