Balıkesir’in Ayvalık ilçesi genelinde yapılan birçok projede imzası olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, hedeflenen akademik başarının yanında sosyal sorumluluk projelerine de devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda farklı projelerle Ayvalık’a renk katan okulda geçen sene ilkini düzenledikleri ‘Bisikletini Al Sende Gel’ etkinliğini yineledi.
Sağlıklı yaşam için pedal çeviren öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Cunda’ya kadar parkurda neşeli bir etkinliğe daha imza atmış oldu. Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite ve stresle başa çıkmanın en etkili yollarından biri olan bisikletin aynı zamanda öğrenciler için eğlenceli bir etkinliğe araç olmasının hedeflendiği etkinlik ilgi gördü.
Okul müdürü Mustafa Kurtuluş, “Belirlediğimiz vizyon ışığında okulumuzu sadece eğitim görülen yer olmaktan çıkarmayı amaçladık. İlköğretimin genel ve özel amaçları rehberliğinde en büyük amaçlarımızdan biri akademik başarının yanında sosyal becerisi yüksek, çevresine duyarlı ve sağlıklı bireyler yetiştirmek. Okulumuz öğrencileriyle bu tür çalışmalar zaten zaman zaman yapılmakta idi. Fakat biz bu etkinliğe halkımızı, tüm öğrencileri ve tüm velileride katarak farkındalığı daha da arttırmak istiyoruz” dedi.