Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık İstiklal İlkokulu öğrencileri tarafından 30 çocuğun ellerini basarak yaptığı Şehit Ömer Halis Demir Portresi 29 Ekim’de ailesine verilmek üzere bugün yola çıkıyor.
Ayvalık İstiklal İlkokulu Müdürü Yusuf Turan, Öğretmen Cansel Şalmanlı, öğrenciler Melek Kazaner ve Poyraz Ay tarafından Niğde’nin Bor İlçesi Çukurkuyu beldesinde ikamet eden Şehit Ömer Halis Demir’in ailesine 29 Ekim’de çocukların yaptığı portresi teslim edilecek.
Okul müdürü Yusuf Turan yaptığı açıklamada; “29 Ekim Cumhuriyet bayramına özel şehidimiz Ömer Halis Demirin bir portresini 30 çocuğumuzla ellerini basarak bir resim yaptık. Ayvalık Kaymakamımız Sayın Namık Kemal Nazlı yapılan çalışmanın şehit ailesine teslim edilmesini ve Ayvalıklı çocuklarımızın şehidimize bir saygı ifadesi olarak sunulmasını istedi. Bizlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile hazırlıklarımızı tamamladık. Resmi Şehit ailesine sunmak üzere bugün yola çıkıyoruz. 29 Ekim saat 10’da Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak ile birlikte şehidimizin ailesini ziyaret edip resmi teslim edeceğiz. Daha sonra şehidimizin kabrini ziyaret ederek Ayvalık’a döneceğiz. Bizlere her türlü desteği sağlayan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’e çocuklarımız adına teşekkür ederim “diye konuştu.