Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sel baskınından zarar gören Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde incelemelerde bulundu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, yaklaşık 300 personel ve iş makineleriyle temizleme ve hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.
Başkan Uğur, "Selin ardından hayat normale dönüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleri selde zarar gören ailelerin emrindedir. Felaketin yaşanmasına neden olan derelerin ıslahı konusunda da DSİ yetkilileriyle temasa geçeceğiz. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için ne gerekirse yapacağız." Dedi.
Uğur, bölgeye 282 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek "Ayvalık’ta yıllık yağış 500-550 kilogram civarında, dolayısıyla 3 günde 282 kilogramlık bir yağış tabii ki baskınlara ve sel felaketine sebep oldu. Bizler de tüm ekiplerimizle beraber su baskını gören evlerimize, iş yerlerimize müdahale ettik. Suların boşaltılması, temizlenmesiyle ilgili yardımlarımız devam ediyor. Ayrıca, Gömeç ilçe merkezinde, aşırı yağış nedeniyle yıkılan köprünün aynı gün içerisinde tamiratı yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır. Aşırı yağıştan dolayı Ayvalık’a bağlı Mutlu ve Kırcalar köy yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yol, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerce açılmıştır. Ayvalık’taki önemli sanayi tesislerimizin de su baskınından dolayı ciddi zararları var. Onları da ziyaret ettik."dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Bununla ilgili de BASKİ ile Fen İşleri Daireleri bu konuyu ele alıyor. Vatandaşlarımızı da dinledik. Evlerinde de gördük. Devlet Su İşlerimize de yapılması gereken kanal temizlikleri vesaire konuları ileteceğiz. Bütün hemşehrilerimize, Ayvalıklılara geçmiş olsun diyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. Telef olan hayvanlarımız, zarar gören tarım arazilerimiz var. Tarım Daire Başkanlığımız da burada. Daire başkanlığımız, büyükbaş, küçükbaş hayvan olmak üzere 913 hayvanın telef olduğunu tespit etti. Mağdur olan, hayvanları telef olan, yemlerini kaybeden çiftçimize de destek olmak istiyoruz. Bugün, mağdur çiftçilerimize, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 63 ton silaj dağıtımını gerçekleştirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, AFAD, devletimiz de vatandaşımızın yanında. Onlar da tespitleri yapıyor. Yaraları sarmaya çalışıyoruz."dedi.