Bartın İl Jandarma Komutanlığı, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla başlattığı eğitim faaliyetleri kapsamında kadınlara ve çocuklara yönelik eğitim semineri verdi.
Bartın’da kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı, kadınları çocuklara yönelik eğitim seminerine başladı. İl Jandarma Komutanlığında görevli subaylar tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadın Destek merkezleri ile eğitim merkezlerinde toplanan kadınlara subaylar, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi, yöre kadınlarının şiddete maruz kaldıklarında 156-155 Polis imdat ve 183 Aile ve Sosyal Politikalar Acil Hattını aramaları ve bilgilendirme semineri düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığı, okulunda 5, ve 6.sınıf öğrencilerine çocuk suçlarının önlenmesi kapsamında seminer düzenledi Suçun önlenmesi için öğrencilere seminer Bartın İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğü işbirliği ile İlköğretim okulunda seminer verdi. İl Jandarma Komutanlığı, ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkılarıyla çocuk suçlarının önlenmesine yönelik semineri çocuk kısım amirliğinden görevli 1 Astsubay ve Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğün ’den gelen bir görevli personel anlattı. ’Çocuklara suçluluğun önlenmesi stratejileri’ konulu sunumda, öğrencilerin suçtan uzak durmalarının gelecekleri için önemli olduğu anlatıldı. Çocuk ve gençlerin en çok karşı karşıya geldikleri suç durumlarının hata sonucu oluştuğunu belirten görevliler, katılımcı öğrencilerden aynı hataya düşmemeleri konusunda hatırlatmada bulundular. Şiddetin önlenmesi ve bilinçlenmesi amacıyla kitapçık dağıtıldı.