Aksaray Belediyesi tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan okullar arası "Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyası yoğun ilgi görüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Aksaray bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Hırsızlıktan 30 yıl hapsi bulunan şüpheli yakalandı Hırsızlıktan 30 yıl hapsi bulunan şüpheli yakalandı

Sıfır atık projesi çerçevesinde çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanya ile okullarda atık piller toplanıyor. Aksaray genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde Hacı Cevriye Ünsal Ortaokulundan, Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, Emlak Kredi İlkokulun, Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulu, 15 Temmuz Ortaokulu, Nuray Kaya İmam Hatip Ortaokulu ve Kılıçarslan Ortaokulunda katılım sağlandı. Kampanya dahilinde şuana kadar toplam 403 kilogram atık pil toplandı. Kampanyaya katılarak atık pilleri toplayan öğrenciler, bu atık pilleri Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ediyor. Aksaray Belediyesi ekipleri de toplanan pilleri çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için ilgili tesislerde bertaraf edilmesini sağlıyor. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor.

Aksaray’da son 5 yılda hayata geçirdiği çevre projeleri ile dikkat çeken Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Ödüllü Atık Pil Toplama" kampanyasına öğrencileri teşvik etmek için kampanyaya katılan öğrencileri ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verecek. Çocuklara daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dinçer, yeni dönemde de çevrenin korunmasına yönelik projelerin artarak devam edeceğini söyledi.