Batman’ın Sason ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle iki aile arasında başlayan husumet, ilçe protokolünün araya girmesiyle sonlandırıldı.
Sason’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Recep Çelik, isimli vatandaşın ailesi ile Öter ailesi arasında husumet çıktı. İki aile arasındaki husumetin kan davasına dönüşmemesi için ilçe kaymakamı, belediye başkanı, müftü ve emniyet amiri devreye girerek, iki aileyi bir araya getirdi.
Helalleşme merasime Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Emniyet Amiri Kemal Avcı ve kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Dundar, barış töreninde yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Meydana gelmiş olan kazanın ve vefat eden vatandaşımızın geri getirilme imkanı maalesef bulunmamaktadır. Ancak bu hadiseyi başka tatsızlıklara vesile kılmamak da her iki ailemizin ve topyekun bizlerin elindedir. Ve bugün de bu olumlu iradeyi beyan etmek ve karşılıklı helalleşmek üzere burada toplandık. Bu olayın sadece bir kaza olduğunun bilincinde olup, bu helalleşme iradesini gösteren her iki ailemize ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca buna vesile olan tüm ailelerimize, aile büyüklerine, değerli kanaat önderlerine ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, inşallah böyle elim olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Aileler daha sonra tokalaşarak, barıştı.